Коли злочинця затримали, детектив запитав його, чому він зухвало напав на людину при такій великій кількості свідків. Відповідь була приголомшливою: “Я знав, що вони нічого не зроблять; люди ніколи нічого не роблять”. Цей коментар відображає те, що називається “винним знанням” – вибір ігнорувати злочин, навіть якщо ви знаєте, що він вчиняється.

Апостол Яків також говорив про подібний вид винного знання, кажучи: “Отож, хто знає, як чинити добро, та не чинить, – той має гріх” (Як. 4:17).

Завдяки Своєму великому спасінню Бог робить нас агентами добра у світі. У Посланні до ефесян говориться: “Бо ми – Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували” (Еф. 2:10). Ці добрі справи не є причиною нашого спасіння, а радше результатом того, що наші серця змінюються під впливом Святого Духа, Який оселяється в нас. Дух дає нам духовні дари, щоб ми могли виконувати те, для чого Бог нас створив (див. 1 Кор. 12:1-11).

Будучи Божим витвором, підкоряймося Його цілям та керівництву Його Духа, аби нам бути інструментами добра у світі, який відчайдушно потребує Бога.