Коли доктор Лі, мій викладач у семінарії, помітив, що Бенджі, наш шкільний сторож, запізнюється на обід, він непомітно відклав для нього тарілку з їжею. Поки ми зі студентами спілкувались, доктор Лі також непомітно поклав йому на тарілку останній шматок рисового пирога, додавши трохи тертого кокосового горіха в якості смачної приправи. То був один із багатьох добрих вчинків видатного теолога, і я вважаю, що він був ще одним свідченням його вірності Богу. Минуло двадцять років, а його вчинок і досі мене захоплює.

Апостол Іван мав дорогого друга, який також справив глибокий вплив на багатьох віруючих. Вони говорили про Гая як про людину, яка була вірна Богу і Його Слову, постійно живучи в правді (3 Ів. 1:3). Гай виявляв гостинність до мандрівних проповідників Євангелія, навіть якщо вони були чужинцями (в. 5). В результаті Іван сказав йому: “Вони про любов твою свідчили Церкві” (в. 6). Вірність Гая Богу та іншим віруючим в Ісуса сприяла розповсюдженню Євангелія.

Вплив мого вчителя на мене і вплив Гая на віруючих за часів його життя є потужним нагадуванням про роль нашого впливу на оточуючих, і Бог може використовувати цей вплив, аби привести їх до Христа. Отож, будемо жити і діяти так, аби своїм прикладом допомагати іншим жити вірно перед Богом.