Теолог і письменник Джеймс Іннелл Пакер помер у 2020 році, не доживши п’яти днів до свого 94-го дня народження. Продажі його книги “Пізнання Бога” сягнули понад 1,5 мільйони примірників з моменту її публікації. Пакер відстоював біблійний авторитет та учнівство, і закликав християн серйозно ставитись до віри в Ісуса. Наприкінці життя його попросили звернутися до церкви з останнім словом. У відповідь Пакер промовив лише чотири слова: “Прославляйте в усьому Христа”.

Ці слова відображають життя апостола Павла, який після свого навернення взявся за покладену на нього справу і довірив Богу її результати. Слова Павла, які містяться в Посланні до римлян, є одними з найбільш богословськи “насичених” у всьому Новому Завіті, і своє заключне слово Пакер ґрунтує на словах апостола: “Щоб ви… славили Бога й Отця Господа нашого Ісуса Христа” (Рим. 15:6).

Життя апостола Павла є прикладом для нас. Ми можемо прославляти Бога різними способами, і одним із них є жити життям віри, а його результати довірити незмінному Богу. Незалежно від того, що ви робите – пишете книги, здійснюєте місіонерські подорожі, викладаєте в початковій школі або доглядаєте за літніми батьками, – мета залишається незмінною: прославляти в усьому Христа! Коли ми молимось і читаємо Писання, Бог допомагає нам жити життям послуху і прославляти Ісуса в усьому, що ми говоримо і робимо.