Бог створив велику сіру сову як майстра з маскування. Сріблясто-сіре забарвлення пір’я дозволяє їй зливатися з корою, коли вона сидить на деревах. Коли сови хочуть залишитись непоміченими, вони ховаються на видноті, зливаючись з навколишнім середовищем за допомогою свого пір’яного маскування.

Божий народ часто дуже схожий на велику сіру сову. Ми можемо легко злитися зі світом і залишитись невпізнаними як віруючі в Христа, навмисно чи ненавмисно. Ісус молився за Своїх учнів, за тих, кого Отець віддав Йому “із світу” і хто “зберіг” Його слово (Ів. 17:6). Божий Син просив Небесного Отця захистити їх і дати їм силу жити у святості та постійній радості після того, як Він їх залишить (вв. 7-13). Він молився: “Не благаю, щоб Ти їх зі світу забрав, але щоб зберіг їх від злого” (в. 15). Ісус знав, що Його учні потребують освячення та відокремлення, аби їм жити згідно з призначенням, яке Він їм довірив виконати (вв. 16-19).

Святий Дух може допомогти нам відкинути спокусу стати майстрами з маскування, які зливаються зі світом. Щодня підкоряючись Ісусу, ми стаємо більш схожими на Нього. Якщо ми живемо в єдності та любові, Він вестиме інших до Христа у всій Його славі.