Серед червоних гір Седони, штат Арізона, височіє прекрасна “Каплиця Святого Хреста”. Увійшовши до цієї невеликої споруди, я одразу ж звернула увагу на незвичайну скульптуру Ісуса на хресті. Замість традиційного хреста Ісус зображений розп’ятим на гілках дерева з двома стовбурами. Горизонтальний сухий стовбур символізує старозавітні племена Ізраїлю, які відкинули Бога. Інший стовбур росте вгору і розгалужується, символізуючи процвітаюче плем’я Юди та родовід царя Давида.

Символічно значущий образ вказує на важливе старозавітне пророцтво про Ісуса. Хоча плем’я Юди перебувало в полоні, пророк Єремія передав обнадійливе послання від Бога: “Я виповню добре те слово, що Я провіщав” (Єр. 33:14). Бог обіцяв дати Спасителя, Який “буде чинити на землі правосуддя та правду” (в. 15). Один із способів, яким народ міг впізнати особу Спасителя, був наступний: “Я Давидові зрощу Пагінця” (в. 15), тобто Він буде фізичним нащадком царя Давида.

Скульптура майстерно передає важливу істину про Божу вірність у виконанні всього, що Він обіцяв. Крім того, це нагадування про те, що Божа вірність у минулому слугує для нас запевненням у тому, що Він буде вірним у виконанні Своїх обітниць і в майбутньому.