Я просто хочу зробити кар’єру

Кар’єра була моєю мрією, коли мені було дванадцять років. Випала можливість стати професійним військовим, і я з ентузіазмом пішов уперед. Наймачі сказали, що ця робота немов спеціально створена для мене, і я справді досяг успіху і навіть отримав нагороди. Початок був перспективним, я був упевнений, що знайшов роботу мрії.

Але все це продовжилось рівно півроку. На самому початку моєї чудової кар’єри плани на велике майбутнє нищівно і болісно розбилися об нещасний випадок на робочому місці. Я був спустошений. Згадую, як тижнями відчував себе зовсім розгубленим і не знав, що робити далі.

Але пройшов час. Завдяки порадам друзів і рідних я вирішив перегорнути цю скорботну сторінку мого життя і почати все з початку в зовсім новій для мене сфері – викладання. Хоч я раніше ніколи про це не думав, але мені сподобалось. Колеги та керівництво з часом оцінили мій внесок у спільну справу.

Але через чотири роки я був змушений залишити і це місце, вирішивши, що Бог дав мені важливий урок. Моє бажання зробити успішну кар’єру не збіглося з Його намірами.

Спробувавши збудувати кар’єру мрії і зазнавши невдач, я сказав Богу, що піду не туди, куди хочу, а куди поведе Він. І ось мені запропонували роботу, про яку я ніколи не думав і яка не відповідала ні моїй кваліфікації, ні навичкам. Я неохоче прийняв пропозицію. А потім події склалися так, що наступні вісім років я повністю посвятив себе християнському служінню. Це був один із самих благословенних і плідних періодів мого життя.

Оглядаючись назад, я можу сказати, що робота, яку я отримав після ряду розчарувань, які розвіяли мої мрії, була саме тим, що потрібно. Завдяки їй я зрозумів, що плануючи своє життя, я не включив у ці плани Бога. А в Нього було інше визначення успіху, як і плоду мого життя. Пророк Ісая нагадує, що Божі думки і шляхи набагато вищі за мої (Іс. 55:8-10), і якщо я справді хочу, щоб Божа присутність була видною в моєму житті, то повинен погодитись, що мої плани можуть не співпадати з Божими.

Дивлячись на минуле, я тепер ясно бачу Боже керівництво і важливі уроки, які Він хотів мені викласти в той час. Перші дві невдалі спроби збудувати кар’єру мрії дали мені досвід, який знадобився в наступні роки.

Як добре знати, що Бог не помиляється! Його плани кращі за наші, і ми можемо сміливо довіритись Йому (Прип. 3:5-6).



 

Ілюстрації YMI х Estelle Queck (@morethanworks)