Я просто хочу свою сім’ю

Наближається весілля мого брата, і я чітко розумію: по-перше, ще одна дорога для мене людина будує своє власне життя, а по-друге, почуття самотності реально неприємне, особливо якщо тобі за тридцять. А ще це означає, що моє “вікно можливостей” у плані створення сім’ї зменшується подібно до озонового шару.

Поясню: я не просто одного разу прокинулася і почала себе жаліти. Останні роки (якщо точно, то сім років) я намагалася будувати стосунки. Але ось мій брат за ці роки знайшов собі кохання, а в мене жоден із варіантів не склався – почуття ніколи не були взаємними.

Прямо зараз я не хочу жодної романтики. Мені б швидше опинитися у своїй мрії: стати матір’ю двох милих діток і дружиною розуміючого, терплячого та господарського чоловіка, який дбайливо вів би мене Господнім шляхом. Ми б разом брали участь у церковному служінні та благовістили молодим сім’ям із дітьми.

Довгими та нудними днями, коли я бачу сімейне щастя багатьох своїх друзів (хоча б у соцмережах), у моїй голові починає настирливо звучати питання: чому я цього не маю?

Але більшість часу (на щастя), коли мої думки зрозумілі, а серце спокійне, я знаю, що Бог про мене не забув. Він створив моє життя таким, яким воно є, для мого блага (Рим. 8:28). Він знає, що на цьому етапі мені потрібні не діти і не чоловік. Він хоче, щоб я вкладала час і сили в те оточення, яке Він мені дав:

  1. Дбати про маму, якій потрібно пристосовуватися до життя без тата.
  2. Допомагати друзям, які переживають важкі часи, наприклад, хвороба чи розлучення.
  3. Виконувати свою роботу, яка часто вимагає далеких подорожей для зустрічей, занять та семінарів.

Розмірковуючи про свій поточний стан, я розумію, що сім’я – це більше, ніж біологічна спільність. Це є спільнота віруючих, яких Бог помістив навколо мене. Він також використовує цей час, щоб навчити мене найважливішому, а саме, що я вже маю все, що потрібно, завдяки Христу (Кол. 2:9-10). Чим більше я дозволяю цим істинам укорінюватися в моєму серці, тим більше буду готовою до того, що (або кого) Бог пошле в моє життя.



 

Ілюстрації YMI х Estelle Queck (@morethanworks)