Я і моя дружина Керолін познайомились з Фіппсом Фестом Борном у 1995 році в його магазині. Борн був майстром з різьблення, а його вироби були точнісінькою копією реальних об’єктів. “Вирізьбити качку дуже просто, – казав він. – Ви дивитесь на шматок дерева, втокмачуєте у свою голову чіткий образ качки, а вже потім відрізаєте зі шматка дерева все те, що не схоже на цей образ”.

Це нагадує Божу працю в нас. Він дивиться на нас, чоловіків та жінок, і хоче зробити подібними до образу Христа; Він починає забирати все те, що не відповідає цьому образу. Якби ми побачили себе в кінцевому варіанті, то були б неймовірно вражені – такий це прекрасний шедевр!

Але спочатку маємо визнати, що ми – “грубий матеріал”, і дозволити Майстру працювати над нами – забирати зайве, формувати і шліфувати, де Він забажає. Це означає також, що потрібно всі обставини нашого життя – приємні й неприємні – сприймати як Божі інструменти нашого формування.

Бог крок за кроком змінює нас відповідно до того чудового образу, що Він вклав у нас. Інколи це приємний процес, а інколи – болючий. Але зрештою Бог, користуючись інструментами благодаті, зробить нас подібними “до образу Сина Свого” (Рим. 8:29).

Чи ви бажаєте цього уподібнення Христу? Тоді віддайте себе в руки Великого Майстра.