Сонячне світло відображалось у воді басейну, біля якого я стояла. Я почула, як інструктор навчав одного вихованця, що знаходився у воді досить довго. Він сказав: “Здається, ти вже втомився триматися на воді. Коли відчуєш на глибині, що нема сили, скористайся прийомом, що зветься поплавком виживання”.

Інколи життєві ситуації вимагають від нас стільки розумових, фізичних і моральних сил, що ми почуваємося цілком виснаженими. Давид описував такий момент у своєму житті, коли вороги загрожували його життю, і він бажав якось зняти цей важкий тягар страху й напруження.

На шляху емоційних страждань Давид знайшов засіб, як можна позбавитись тривожних думок. Він писав: “Свого тягара поклади ти на Господа, і тебе Він підтримає” (Пс. 55:23). Давид зрозумів, що Бог підтримує тих, хто зважуються покласти на Нього свої проблеми. Ми не повинні брати відповідальність за кожну ситуацію в нашому житті і непокоїтись за всі можливі наслідки цих ситуацій – це дуже виснажує! Пам’ятайте, що Бог контролює всі аспекти нашого життя.

Замість того, щоб намагатися все владнати власними зусиллями, можемо знаходити в Господі моральний спочинок. Інколи потрібно зробити дуже просту річ: попросити Бога зайнятись нашими проблемами. Це дасть нам можливість зробити паузу, розслабитись і пізнати радісну реальність Його підтримки.