Я полюбляю млинці з яйцем – популярне блюдо в моїй країні (Сінгапурі). Тому мене дуже зацікавила інформація, що людина з вагою 57 кг має бігти півгодини зі швидкістю 8 км на годину, щоб спалити 240 калорій (таку кількість калорій містить один яєчний млинець).

З тих пір, як я почала тренуватись у спортзалі, ці цифри набули нового значення для мене. Я запитала себе: “Чи варто насолоджуватись млинцями, якщо там стільки калорій?”

Хоча це мудро пильнувати свій раціон, набагато корисніше фільтрувати “інформаційну їжу”. Дослідження свідчать, що те, що ми бачимо, може надовго залишатись у нашій пам’яті і впливати на нашу поведінку. Інформація, яку ми поглинаємо, має “ефект невідчепності”, тобто її важко позбавитися, як і стійкого жиру у своєму тілі.

Медійний контент у наш час аж занадто різноманітний. Це не означає, що потрібно обмежитись лише християнськими книжками і фільмами. Але маємо бути дуже обережними в тому, що дозволяємо своїм очам бачити. Корисно запитувати себе: Чи воно варте того, щоб витрачати на нього час?

У Посланні до филип’ян апостол Павло каже, по суті, наступне: “Годуйте свої очі та розум лише тим, що є істинним, шляхетним, справедливим, чистим, прекрасним, доброчесним, гідним хвали”. Саме така “дієта” відповідає тому, що Христос вчинив для нас і продовжує робити в нас.