Я полюбляю дивитись перегони. Мене вражає фізична сила спортсменів, їхня швидкість, витривалість, навички. Але один важливий момент особливо привертає мою увагу і змушує напружуватись – це тоді, коли один спортсмен передає естафету іншому. Одна секунда затримки може лишити перемоги.

В якомусь сенсі, християни теж залучені до перегонів. Вони несуть естафету віри, пізнання Господа й знання Його Слова. І Біблія нагадує нам про важливість передачі цієї естафети наступним поколінням. Псалміст Асаф проголошує: “Нехай я відкрию уста свої приказкою, нехай стародавні прислів’я я висловлю! Що ми чули й пізнали, і що розповідали батьки наші нам, того не сховаємо від їхніх синів, будемо розповідати про славу Господню аж до покоління останнього, і про силу Його та про чуда Його, які Він учинив! (Пс. 78:2-4).

Подібні слова Мойсей казав ізраїльському народу: “Щоб не забув ти тих речей, що бачили очі твої, і щоб вони не повиходили з серця твого по всі дні життя твого, а ти подаси їх до відома синам твоїм та синам твоїх синів” (Повт. 4:9).

Маєте обов’язок з любов’ю і водночас сміливо робити все можливе, щоб передати наступному поколінню істину про “чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого” (1 Петр. 2:9).