Коли ми стикаємося зі складною ситуацією або важкою проблемою, то часто просимо своїх братів та сестер у Христі молитись за нас. Це велика втіха знати, що комусь ми не байдужі, що хтось підтримує нас у молитві, щиро звертаючись до Бога. Але як бути тому, хто не має близьких віруючих друзів? Можливо, ви живете в країні, де християнство під забороною. Хто буде молитись за вас?

Восьмий розділ Послання апостола Павла до римлян містить чудову обітницю: “Ми не знаємо, про що маємо молитись, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними зідханнями. А Той, Хто досліджує серця, знає, яка думка Духа, бо з волі Божої заступається за святих” (Рим. 8:26-27). Дух Святий піклується за тебе щодня.

Крім того, “Христос Ісус є Той, що вмер, надто й воскрес, Він праворуч Бога, і Він і заступається за нас” (Рим. 8:34). Господь Ісус Христос також заступається за тебе щодня.

Подумай про це! Щодня Дух Святий і Господь Ісус Христос згадують твоє ім’я і твої потреби перед Богом-Отцем, Хто вислуховує їхні прохання й діє на благо тобі.

Нема значення, де ти знаходишся, і наскільки проблематична в тебе ситуація – ти ніколи не будеш самотнім. Дух Святий і Син Божий заступаються за тебе сьогодні. І щодня.