Коли я запитав одну свою знайому, що мала незабаром вийти на пенсію, чим саме лякає наступний етап її життя, вона сказала: “Хочу мати впевненість, що в мене не скінчаться гроші”. Наступного дня я розмовляв зі своїм фінансовим консультантом, і той дав мені кілька порад, як уникнути матеріальної кризи. Справді, всі ми бажаємо якоїсь впевненості, що матимемо все необхідне для забезпечення решти свого життя.

Однак не існує жодного фінансового плану, що дає абсолютну гарантію матеріальної безпеки. Але існує план, який дає гарантії на майбутнє, що виходить за межі цього життя. Апостол Петро так писав про це: “Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, що великою Своєю милістю відродив нас до живої надії через воскресення з мертвих Ісуса Христа, на спадщину нетлінну й непорочну та нев’янучу” (1 Петр. 1:3-4).

Коли ми вірою покладаємося на Христа для прощення гріхів, то силою Божою отримуємо вічну спадщину. Ця спадщина гарантує нам вічне життя. Дає нам ті духовні ресурси, що ніколи не скінчаться.

Фінансове планування для пенсійного віку – то корисна річ, якщо буде можливість скористатися цим. Але найважливішою є вічна спадщина. Вона ніколи не скінчиться. А дається вона через віру в Ісуса Христа.