Під час прогулянки парком я з двома своїми дітьми натикнулась на двох собак без поводків. Господар собак, здавалось, навіть не помічав, що один з них почав лякати мого сина. Мій малюк крикнув йому “киш”, але це не допомогло. Пес ще більше почав його турбувати.

Зрештою, мій син запанікував і побіг від тварини. Пробіг з десяток метрів, але пес почав переслідувати його. Переслідування тривало, поки я не крикнула сину: “Біжи до мене!” Син швидко покрокував до мене, а пес нарешті вирішив знайти собі пригоди десь в іншому місці.

У нашому житті часто бувають такі моменти, коли Бог кличе до нас: “Біжи до Мене!” Інколи проблеми переслідують нас по п’ятах. І чим більше ми намагаємося від них втекти, тим більше вони, здається, наближаються до нас. Нам не вдається зупинити їх. Ми боїмося. Ми не зважуємося повернутись до них і рішуче протистояти їм власними силами. Але реальність є такою, що ми насправді не самотні. Бог поруч, і Він завжди готовий допомогти нам: захистити нас, втішити й підбадьорити. Все, що нам потрібно зробити, – просто побігти до Нього від усього того, що нас так лякає. Святе Письмо говорить нам: “Господнє Ім’я – сильна башта: до неї втече справедливий і буде безпечний” (Пр. 18:10).