Високо в розщелині гори – на північ від моєї домівки в штаті Айдахо – знаходиться льодове озеро. Шлях туди пролягає по крутому хребту, відкритому для всіх вітрів, всіяному валунами та покритому маленькими камінцями. Підніматись туди доволі важко.

Але на самому початку сходження є струмок, що тече з-під м’якого мохового ґрунту через соковиті луги. Тут можна напитись смачної води й приготуватися до важкого підйому.

Алегоричний твір Джона Буньяна “Подорож Пілігрима” містить такий момент, коли Християнин (головний герой) досягає підніжжя дуже крутого схилу. То була Гора Труднощів, внизу якої був струмок… Християнин схилився до води, напився та освіжився, відновивши свої сили. Потім почав підійматися на гору.

Можливо, для вас “горою труднощів” є невтішний медичний діагноз або проблема з бунтівною дитиною. І випробування здається більшим, ніж ви можете витримати.

Перед тим як братися за наступне важке завдання, прийдіть спочатку до живлючого струмка – до Самого Бога. Прийдіть з усіма вашими недоліками, слабостями, страхами, сумнівами та немочами. Напийтеся живої води, почерпніть у Нього сили, могутності й мудрості. Бог знає ваші обставини. Він рясно наділить вас силою, духовно зміцнить і втішить. Піднесе вашу голову і дасть сили йти далі.