В стародавньому селищі Монте-Альбан (в штаті Оахака, Мексика) Альфонсо Касо виявив гробницю № 7. В ній він знайшов понад чотири сотні різних артефактів, включаючи сотні ювелірних виробів доіспанського періоду, які назвав “скарбами Монте-Альбан” . Можна лише уявити радість та подив Касо, коли він тримав у руці нефритову чашу в найчистішій її формі.

За багато століть до цієї знахідки псалміст писав про цінніші скарби, ніж золото та гірський кришталь. “Радію я словом Твоїм, ніби здобич велику знайшов” (Пс. 118:162). Автор Псалма 118 настільки глибоко розумів цінність Божих настанов та обітниць, що порівняв їх із великим скарбом, що став здобутком великого завойовника.

Ім’я Касо залишилось відомим, тому що він виявив гробницю № 7. Ми можемо милуватись нею в музеї. Однак ті скарби, про які пише псалміст, знаходяться завжди у нас під рукою. День за днем ми можемо заглиблюватися в Писання, знаходячи там діаманти обітниць, рубіни надії та ізумруди мудрості. Але найбільшою цінністю є та Особистість, на яку вказує Біблія – Сам Ісус. Зрештою, Він є автором цієї Книги.

Давайте ж ревно досліджувати Святе Письмо з вірою, що воно є безмірною скарбницею для нашого збагачення. “Я навіки свідоцтва Твої вспадкував, бо вони радість серця мого” (Пс. 118:111).