Спостерігати за тим, як обіймаються та бавляться великих розмірів хижаки – справжнє видовище. Саме це можна побачити щодня у притулку для тварин, що у Джорджії. У 2001 році тваринний притулок “Ноїв Ковчег” врятував лева, бенгальського тигра й чорного ведмедя, що багато місяців були занедбані й потерпали від знущань. “Ми могли б розділити їх, – сказав помічник директора, – але вони прибули до нас однією сім’єю, тому ми вирішили поселити їх разом”. Три бідолашні тварини знаходили розраду одне в одному за часів жорстокого відношення до них, тому, незважаючи на всі відмінності, живуть тепер мирно разом.

Єдність – чудова річ. Але та єдність, про яку писав апостол Павло у своєму листі до віруючих міста Ефес, є унікальною. Він закликав ефесян жити гідно свого покликання, як члени тіла Христового (Еф. 4:4-5). Силою Святого Духа вони спроможні були жити в єдності, все більше зростаючи в смиренні, ласкавості й терпінні. Таке ставлення до інших дозволяє “у любові терпіти один одного” через єдність в Ісусі Христі (Еф. 4:2).

Незважаючи на те, що всі ми дуже різні, ми стали членами однієї Божої родини. Бог примирив нас із Собою через смерть Спасителя. І примирив нас одне з одним через постійну працю Святого Духа в нашому житті.