Студії Уолт Діснея були першими, що ввели нову концепцію звуку у фільмах. Йшлося про те, що було названо стереофонічним звуком. Винахідники цього звуку прагнули, щоб відвідувачі чули музику по-новому.

Тисячі років до того Неемія реалізував нову музичну ідею в день посвячення відбудованих мурів Єрусалиму. “І повводив я Юдиних зверхників на мур, – пояснював Неемія, – і поставив два великі збори славословників та походи” (Неем. 12:31). Два хори починали свій рух на південній частині муру, біля Смітникової брами. Один хор пішов направо, а другий – наліво. Маршируючи у напрямку до храму, хори, таким чином, охопили славослов’ям усе місто(Неем. 12:31, 37-40). Вони вели народ у радісне поклоніння, тому що“Бог порадував їх великою радістю”. І спів їхній “далеко чутий був” (Неем. 12:43).

Народ хвалив Бога за Його допомогу в здоланні спротиву Санваллата і відбудуванні муру. А що нам Бог дав? Які маємо причини славити Його в нестримному хвалінні? – За чітке керівництво в нашому житті? За втіху, що Він один може дати в часи скорботи? Або за спасіння – найбільший Його дар?

Можливо, ми не в змозі своїм хвалінням створити “звукове охоплення”. Але можемо радіти “великою радістю”, яку нам дає Бог. Тоді інші почують це славослов’я й побачать те, що Бог створив у нашому житті.