Через постійні відключення електроенергії наш район часто занурюється у темряву. Дуже важко терпіти таку незручність, коли неможливо користуватись дома найважливішими приладами.

Наша віруюча сусідка часто запитувала в нас: “А за це теж потрібно дякувати Богу”. Вона мала на увазі відомий вірш: “Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі” (1 Сол. 5:18). І ми завжди відповідали: “Так, звісно. Треба дякувати Богу за все”. Але ми казали це без особливого ентузіазму, і наші слова суперечили нашим постійним ремствуванням, коли гасло світло.

Але одного дня наша віра в те, що “треба дякувати Богу за все”, набула нового значення. Коли я повернувся з роботи, то побачив, що наша сусідка, знаходячись в стані шоку, плаче й каже: “Слава Ісусу за те, що не стало світла, інакше наш будинок згорів би, і я б напевно загинула з усією моєю сім’єю!” Сталося, що сміттєвоз зачепив стовп, через що високовольтні кабелі впали прямо на її будинок. Якби в цих кабелях була напруга, напевно сталася б трагедія.

За важких обставин не легко буває сказати: “Дякуємо, Господи”. Але маємо завжди дякувати Богу, тому що будь-яка проблемна ситуація – то можливість вчитися довіряти Йому, навіть якщо ми не розуміємо Його цілей.