Була ніч вересневої неділі, і більшість людей спали, коли невеличкий огонь спалахнув у пекарні Томаса Фаррінера на вулиці Паддінг Лейн. Огонь поширювався від будинку до будинку, і незабаром Лондон був охоплений полум’ям Величезної пожежі. Це сталося у 1666 році. Понад 70 000 людей залишились без даху над головою. Пожежа знищила 80 відсотків міста. Ось що спричинив маленький огонь!

Біблія попереджає нас про інший маленький, але дуже руйнівний “огонь”. Апостол Яків переймався не будівлями, а стосунками між людьми, коли писав: “Так само й язик, малий член, але хвалиться вельми! Ось маленький огонь, а запалює величезного ліса!” (Як. 3:5).

Але наші слова можуть і будувати. Автор Книги Приповістей 16:24 нагадує нам: “Приємні слова − щільниковий то мед, солодкий душі й лік на кості”. Апостол Павло каже: “Слово ваше нехай буде завжди ласкаве, приправлене сіллю, щоб ви знали, як ви маєте кожному відповідати” (Кол. 4:6). Як сіль придає їжі смак, так “приправлені благодаттю” слова духовно збудовують інших людей.

За допомогою Святого Духа наші слова можуть підбадьорювати тих, хто страждають, хто прагнуть зростати у вірі або потребують прийти до Спасителя. Наші слова можуть загасити небезпечний вогонь, замість того щоб його роздмухувати.