Професійні турніри з гольфу в США почались у 1934 році, і з тих пір лише трьом гравцям вдалось вигравати два роки поспіль. Здавалося, що 10 квітня 2016 року 22-річний Джордан Спіт стане четвертим таким гравцем, але він помилився на останніх дев’яти лунках, через що втратив перемогу. Незважаючи на таку гірку поразку, Спіт виявив достатньо шляхетності до переможця турніру Денні Уїллетта, привітавши його з перемогою і з народженням його першої дитини – що є “важливішим за гольф”.

У своїй статті для “Нью-Йорк Таймс” Карен Круз писала: “Потребує великої шляхетності висидіти всю церемонію нагородження, бачити тріумф іншого, розуміючи, що цей тріумф мав бути твоїм”. Стаття закінчувалась словами: “Майстерність Спіта дивувала протягом тижня, але його характер проявився в кінці”.

Апостол Павло закликав послідовників Ісуса Христа в місті Колоси: “Поводьтеся мудро з чужими, використовуючи час. Слово ваше нехай буде завжди ласкаве, приправлене сіллю, щоб ви знали, як ви маєте кожному відповідати” (Кол. 4:5-6).

Отримавши даром Божу ласку, ми маємо привілей та покликання являти цю благодать у кожній ситуації, незалежно від того, виграли ми чи програли.