Місяць: Вересень 2017

Всередині й зовні

Кілька років тому в одному видавництві трапилась жахлива помилка. Книга, яка вже кілька років була у продажі, потребувала доповнень і змін. Автор зробив новий, виправлений варіант. Але коли книгу опублікували, то виявилось, що у видавництві зробили нову, чудову обкладинку, але сам текст книги залишився без змін. Отже, зовні книга була новою, але всередині була старою.

Відроджена віра

Коли наш син боровся з героїновою залежністю, я б ніколи не повірив, якби хтось мені сказав, що Бог використає цей жахливий досвід, щоб ми у майбутньому допомагали іншим сім’ям, де батьки мають подібну проблему. Бог знає, як через ту чи іншу проблему досягати благих цілей, але нам важко це побачити, коли проходимо крізь випробування.

Коли я не міг молитись

У листопаді 2015 року лікарі сказали, що мені потрібно робити операцію на відкритому серці. Приголомшений, я, звісно, почав думати про смерть. Чи потрібно мені з кимось помиритися? Чи існують якісь фінансові питання, що потребують вирішення? І навіть якщо операція буде вдалою, пройдуть цілі місяці, поки я знову почну працювати. Тому яку роботу потрібно зробити наперед? Це був час, коли потрібно було і молитись, і діяти. Але я не міг ані молитись, ані діяти.

Одяг за сезоном

Відірвавши ярлик від нового зимового одягу, який щойно купив, я побачив на його зворотній стороні напис, що змусив мене посміхнутись:

Чудесне примноження

В одній дитячій книжці розповідається про бідного хлопчину, Варфоломія, в якого постійно з’являвся капелюх на голові. Коли він зняв капелюха, щоб привітати короля, такий же капелюх відразу виник знову. Це викликало гнів короля, який сприйняв це як неповагу до себе. Варфоломій продовжував знімати з голови капелюх за капелюхом, аж поки його не заарештували. Капелюхи продовжували з’являтись. Вони ставали все більш розкішними, прикрашеними дорогоцінними каміннями, пір’ям екзотичних птахів. П’ятисотий капелюх викликав у короля справжню заздрість. Він великодушно простив хлопцю і купив його капелюха за 500 золотих монет. Нарешті Варфоломій звільнився від капелюха і пішов додому, маючи вдосталь грошей для сім’ї.

Розставання

Прощаючись зі своєю племінницею напередодні її переїзду для навчання в університеті, я відчула клубок у горлі. Перед цим вона протягом чотирьох років навчалася в коледжі, і лише півтори години їзди відділяли нас. Тепер вона буде на відстані 1200 км від мене і ми вже не зможемо регулярно зустрічатись. Але я вірила, що Бог попіклується про неї.

Жити в наметах

Моє дитинство проминуло в штаті Міннесота, відомому своїми чарівними озерами. Тому я часто любила ходити в походи, щоб насолодитися красою Божого творіння. Але єдине, що мені не дуже подобалося, − це спати в тоненькому наметі, особливо, коли вночі йде дощ.