Коли я заскочила в гості до своєї сестри, мої племінники відразу з великим ентузіазмом показали мені нову “систему домашніх справ” – так звані дощечки Чорополі. Ці кольорові електронні дощечки містять доріжки для основних домашніх справ. Добре зроблена робота дозволяє дітям, натиснувши зелену кнопку, додавати балів на свій “рахунок”. Неправильний же вчинок – наприклад, залишення дверей відкритими – призводив до штрафу, через що від загальної суми віднімались бали. Тепер мої племінники надзвичайно мотивовані виконувати свою домашню роботу і постійно закривати двері!

Ця дотепна система викликала в мене бажання пожартувати – мовляв, я б теж хотіла мати такий мотивацiйний пристрій! Але якщо серйозно, то Бог вже подарував нам найголовнішу мотивацію. Ісус пообіцяв, що послух Йому не лише потребуватиме великої ціни, але й подарує велику нагороду (Ів. 10:10). Така повнота життя у Божому Царстві дарує в сто раз більше за ту ціну, що ми платимо в цьому житті (Мр. 10:29-30).

Бог великодушно приймає навіть найслабкіші наші зусилля догодити Йому. Він хоче дати нагороду тим, хто дуже пізно почав трудитись у Його винограднику, нарівні з тими, хто “працювали в ньому цілий день” (Мт. 20:1-16). Пам’ятаючи про це, давайте з радістю служити Господу.