В наш час, коли є багато шанувальників “зірок”, кмітливі підприємці пропонують знаменитим людям продавати свій час і свою увагу. У статті з “Нью-Йоркер” говориться, що за 15 000 доларів ви можете мати особисту зустріч зі співачкою Шакірою. А за 12 000 доларів ви і 11 ваших друзів можете мати розкішний обід з відомим кухарем Майклом Чиареллі у його маєтку.

Багато людей сприймали Ісуса як знаменитість, крокуючи за Ним з місця на місце, слухаючи Його проповіді, споглядаючи Його чудеса і шукаючи зцілення від Його дотику. Однак Ісус ніколи не величався, натомість був доступний для кожного. Коли двоє з Його послідовників – Іван та Яків – у приватній бесіді намагались випросити для себе високі посади в Його прийдешньому царстві, Він нагадав усім учням: “Не так буде між вами, але хто з вас великим бути хоче, нехай буде він вам за слугу. А хто з вас бути першим бажає, нехай буде всім за раба” (Мр. 10:43-44).

Незабаром після цього інциденту Ісус, за Яким ішов натовп людей, зупинився і спитав сліпця Вартимея: “Що ти хочеш, щоб зробив Я тобі?” Нещасний відповів: “Учителю, нехай я прозрю!” Господь зцілив його. Отримавши бажане, він пішов за Ісусом (Мр. 10:51-52).

Наш Господь “прийшов не на те, щоб служили Йому, але щоб послужити, і душу Свою дати на викуп за багатьох” (Мр. 10:45).