“За останні п’ять років ми створили більше інформації, ніж за всю історію людства, і ця інформація обрушується на нас повсякчасно, – писав Деніель Левітін у своїй книзі «Організований розум: мислення в століття інформаційного перевантаження» . – Ми, в деякому розумінні, розвили залежність від гіперстимуляції”. Постійний потік новин та нових знань може стати домінуючим у нашому розумі. В сьогоднішніх реаліях, коли наш мозок бомбардують засоби масової інформації, все важче знаходити час для тиші, розважань і молитви.

В Книзі Псалмів написано: “Вгамуйтесь та знайте, що Бог Я” (Пс. 45:11). Ці слова нагадують нам про необхідність знаходити час для того, щоб зосередитись на Господі. Чимало людей свідчать, що час, виділений для читання Біблії, молитви й розважання над ласкавістю й величчю Бога, − найважливіший момент кожного дня.

Коли ми, як і автор Псалма 45, пізнаємо реальність того, що наш Бог є “охорона та сила, допомога в недолях” (Пс. 45:2), − це прогонить всякий страх (Пс. 45:3), змінить наш фокус з хвилювань цього світу на Божий мир і принесе тиху впевненість, що Господь все контролює (Пс. 45:11). Яким би хаотичним не ставав світ навколо нас, можемо знаходити спокій і силу в любові та могутності нашого Небесного Отця.