Мій друг Хайме працює у величезній міжнародній корпорації. Сталося, що коли він був ще новачком у цій компанії, до його столу підійшов незнайомець і запитав, чим саме він займається на своїй роботі. Розповівши про себе, мій друг запитав ім’я незнайомця. “Мене звуть Річ”, – відповів той.

– Приємно познайомитись, – сказав мій друг. – А що ви тут робите?

– А я власник цієї компанії.

Хайме раптово зрозумів, що ця випадкова, проста розмова була насправді знайомством з одним із найбагатших людей у світі.

В наш час, коли люди звеличують самі себе й служать власному “я”, ця маленька історія може стати ілюстрацією тих важливих слів, що апостол Павло написав у листі до филип’ян: “Не робіть нічого підступом або з чванливости” (Фил. 2:3). Люди, які в першу чергу зважають на інтереси інших, мають ті важливі риси характеру, що на них вказує Павло.

Коли ми “маємо один одного за більшого від себе”, то цим відображаємо Христове смирення (Фил. 2:3). Ми тоді уподібнюємося Ісусу, Який прийшов “не на те, щоб служили Йому, але щоб послужити” (Мр. 10:45). Коли ми приймаємо вигляд раба, то починаємо мислити як Ісус (Фил. 2:7, 5).

Давайте ж сьогодні, спілкуючись із людьми, дбати не лише про власні інтереси, але й про інтереси інших (Фил. 2:4).