“Що нове робить Бог у вашому житті?” – запитав лідер членів групи, в якій я нещодавно була присутня. На це питання відповіла моя подруга Мінді, яка проходила крізь важкий період життя. Вона сказала, що потребує терпіння у стосунках зі своїми старенькими батьками; потребує витримки через хворобу свого чоловіка і розуміння своїх дітей та внуків, що ще не прийняли рішення слідувати за Ісусом. Потім вона додала: “Я вірю, що те нове, що Бог робить зараз у моєму житті, − це зміцнення моєї здатності любити й розширення можливостей являти цю любов”.

Ці слова чудесно співпадають з молитвою апостола Павла за віруючих Солунської Церкви: “А в вас хай примножить Господь, і нехай збагатить вашу любов один до одного, і до всіх, як і наша є до вас!” (1 Сол. 3:12). Перед цим Павло навчав їх особисто, але через бунт невірних юдеїв змушений був залишити їхню общину (Дії 17:1-9). Тепер у своєму листі він заохочував солунян твердо стояти у вірі (1 Сол. 3:7-8). І також молився, щоб Господь збільшив їхню любов до всіх.

Коли нас спіткають труднощі, ми часто починаємо ремствувати, запитувати: “Чому це сталося зі мною?” Але є інший шлях, як поводитись в періоди випробувань: просити Господа, щоб збільшив Свою любов у наших серцях, і щоб допоміг нам бачити нові можливості, щоб нести цю любов іншим.