Острів Лорд-Хау – це маленький рай з білим пісочком та кришталево чистою водою, що знаходиться на схід від Австралії. Коли кілька років тому я відвідав це місце, то був вражений його красою. Тут можна плавати разом з черепахами. А ще поруч плавають Талассоми місячні, чий колір нагадує неонові рекламні щити. В тій лагуні я бачив коралові рифи, на яких кишіли риби-клоуни і риби-метелики, що так і норовили торкнутись моєї руки. Приголомшений блискучою красою, я не міг не прославити Бога.

Апостол Павло писав про причину таких почуттів: творіння – в кращих своїх проявах – відкриває нам велич і красу Бога (Рим. 1:20).

Коли пророку Єзекіїлю з’явилась Божа слава, він побачив сяючий образ Того, Хто сидів на блакитному троні серед сяйва різних величних кольорів (Єз. 1:25-28). Апостол Іван теж бачив щось подібне – слава Божа з’явилась йому у вигляді дорогоцінних каменів всередині смарагдової веселки (Об. 4:2-3). Коли Бог відкриває Себе, то являє не лише Свою силу й ласку, але й красу. Як шедевр відображає внутрішній світ митця, так творіння відображає красу свого Творця.

Проте люди часто поклоняються творінню, а не Богу (Рим. 1:25). І в цьому велика трагедія! Натомість важливо, щоб кришталево чисті води й сяючі створіння вказували нам на Того, Хто стоїть за всією цією красою.