Коли я одного разу відкрила двері посудомийної машини, то помітила, що щось не так. Замість блискучого чистого посуду я витягнула тарілки й склянки вкриті брудними плямами. Але я не знала, в чому була справа: чи то жорстка вода в нашому районі призвела до якихось руйнацій, чи зламалась сама машина?

На відміну від несправної посудомийної машини, наш Бог очищує нас від усяких брудних домішок. В Книзі пророка Єзекіїля ми бачимо, як Бог закликає Свій народ повернутись до Нього. Через пророка Господь проголошує слова любові й прощення. Ізраїльтяни грішили тим, що клялись у вірності богам інших народів. Але Господь, являючи Свою милість, закликав їх повернутись. Він обіцяв: “І покроплю вас чистою водою, − і станете чисті; зо всіх ваших нечистот і зо всіх ваших бовванів очищу вас” (Єз. 36:25). Господь обіцяв також дати їм Духа Свого і привести до місця рясного врожаю, а не голоду (Єз. 36:27, 30).

Як і за днів пророка Єзекіїля, Господь сьогодні закликає повернутись усіх тих, хто відійшли від Нього й заблукали. Коли знову підкоряємося Його волі та Його шляхам, Він змінює нас і очищає від усіх наших гріхів. Дух Святий, Який в нас перебуває, допомагає нам щоденно слідувати за Господом.