Щоліта в мене викликають захоплення плоди, які ростуть на подвір’ї наших сусідів. Виноградні лози, які обвивають наш спільний паркан, увішані великими гронами винограду. А гілки дерев, що ростуть біля паркану, усіяні сливами і апельсинами. І так близько – просто простягни руку.

Хоча ми не обробляли землю у сусідів, нічого не садили, не поливали й не сапували їхній сад, але ця подружня пара все одно ділиться з нами рясними плодами. Вони пильнують за тим, щоб їхні дерева й лози отримували необхідні поживні речовини, і дозволяють нам насолоджуватись часткою їхнього врожаю.

Рясні плоди за нашим парканом нагадують мені інший врожай, що має велике значення для мене і для тих людей, що їх Бог посилає в моєму житті. Йдеться про плід Духа (Гал. 5:16-21). Коли Боже насіння зрощується в наших серцях, Дух Святий все більше робить нас здатними виявляти любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віру, лагідність, здержливість (Гал. 5:22-23).

Якщо ми справді віддали своє життя Ісусу, то маємо вийти з-під контролю власних нахилів (Гал. 5:24). З плином часу Святий Дух поступово змінить наше мислення і дії. Зростаючи духовно в Христі, ми все більше будемо отримувати радість від того, що являємо іншим любов і ділимось благословеннями Божого рясного врожаю.