Ми з донькою вирішили поїхати на велику сімейну зустріч. Донька дещо нервувала через подорож, тому я запропонувала повести машину. “Добре, – сказала вона. – Але я почуваюся спокійніше у своїй машині. Поведеш її?” Я подумала, що вона просто надає перевагу своїй машині, просторішій, ніж моя, тому відреагувала трішки ображено: “Моя машина затісна для тебе?” “Ні. Просто моя машина – моє безпечне місце. Не знаю чому, але в ній я почуваюся захищеною”.

Ці слова доньки підштовхнули мене подумати про моє власне безпечне місце. Я відразу ж згадала слова з Книги Приповістей: “Господнє Ім’я − сильна башта: до неї втече справедливий і буде безпечний” (Пр. 18:10). За старозавітних часів мури й сторожові башти слугували для попередження появи ворогів і для захисту мешканців міста. Псалміст має на увазі, що Боже Ім’я, розкриваючи характер, особистість Бога, всю Його природу, пропонує надійний захист для Божого народу.

Деякі місця можуть надавати людям жаданий захист у ситуаціях, коли їм загрожує небезпека: дах над головою під час бурі; медична допомога в стінах лікарні; обійми люблячої людини. А де ваше “безпечне місце”? Коли б ми не шукали захисту, саме Божа присутність є тим місцем, де можна знайти силу й притулок, яких так потребуємо.