Місяць: Листопад 2017

Недосконалі, але любимі

В Японії харчові продукти завжди акуратно готують і пакують. Вони мають не лише смакувати, але й виглядати добре. Я часто дивуюсь, коли щось купую в Японії і коли мені пакують куплене. Через великий акцент на якості продукти навіть з дрібним дефектом часто бракуються. Проте в останні роки продукти “векірі” набули великої популярності. “Векірі” японською означає “є причина”. Яка ж може бути причина? Наприклад, тріщина в рисовому крекері. Такі продукти не викидають, а просто дешево продають.

Сила співчуття

Одягніть “віковий костюм R70i” і ви відразу відчуєте себе на 40 років старшими; відчуєте, що таке поганий зір, слабкий слух і обмеженість у пересуванні. Цей стимулятор був створений для того, щоб допомогти доглядальницям краще розуміти своїх пацієнтів. Джеффрі Фулер – кореспондент журналу “Уолл Стріт” – вдягав цей стимулятор. Після чого він написав: “Незабутній, в деяких моментах гнітючий досвід, який не лише проливає світло на процес старіння, але й демонструє, як обладнання віртуальної реальності може вчити співчуттю і формувати сприйняття світу навколо нас”.

Наш могутній Бог

Одного дня я на березі моря з насолодою споглядала, як серфінгісти, використовуючи повітряного змія, стрибають по хвилях завдяки силі вітру. Коли один із них дістався берега, я запитала в нього, чи дійсно йому було так важко, як це здавалося мені з берега. “Ні, – відповів він. – Насправді це легше за звичайний серфінг, тому що ти використовуєш силу вітру”.

Виправлення

Коли ми привезли із-за океану маленького прийомного сина, я була сповнена бажання виливати на нього всю свою любов. Незважаючи на всі наші великі зусилля та поради спеціалістів, він ріс дуже повільно. Проминуло майже три роки, перш ніж ми довідались, що його організм не сприймає деяких видів продуктів. Коли ми забрали ці продукти з його меню, він лише за кілька місяців додав у зрості декілька дюймів. Я шкодувала, що ми так довго ненавмисне годували його тим, що заважало йому зростати.

Бог знає

Коли Деніз побачила в церкві одну нещасну молоду жінку, її серце сповнилось жалістю до неї, і вона вирішила спробувати чимось їй допомогти. Щонеділі вона проводила з нею час для спільної молитви. Деніз стала для неї духовним наставником. Однак церковні лідери не помічали зусиль Деніз і призначили для тієї жінки духовного наставника з членів церковної ради. При цьому вони зауважили, що ця жінка, здається, нікому не потрібна.

Бути людиною

Коли одного шерифа попросили визначити його роль у суспільстві, він не став хизуватися своєю посадою. Натомість сказав: “Ми – звичайні люди; працюємо з іншими людьми, які знаходяться в кризових ситуаціях”.

Бажання серця

Вже багато років у нас є собачка породи вест-хайленд-тер’єр. Ці маленькі песики залазять у борсукові нори, щоб діставати “ворога” в його ж лігві. Одного разу наша собачка ніяк не могла заспокоїтись через якусь “тваринку” під камінцем на подвір’ї. Керуючись інстинктом, вона рила землю, аж поки не вирила під камінцем нору.