То був суботній ранок, коли мені, учню старших класів, хотілося дістатися своєї роботи в місцевому клубі з боулінгу. Напередодні я допізна драїв брудну кахельну підлогу, тому що прибиральник захворів. Я не повідомив директору про це − вирішив зробити йому сюрприз. Зрештою, що може трапитися? – подумав я.

Як потім з’ясувалося, трапилося багато чого.

Коли я відкрив двері, то побачив, що в залі було майже по коліна води, а на поверхні плавали ящики з паперами. Я забув закрити кран і вода лилася всю ніч! Неймовірно, але директор зустрів мене міцними обіймами. “Дякую за старанність!” – сказав він.

Савл завзято переслідував християн (Дії 9:1-2). Але сталося, що на шляху в Дамаск він зустрівся з Ісусом (Дії 9:3-4). Господь зупинив його на гріховній стежині, і незабаром він був уже відомий як апостол Павло. Але засліплений під час цієї зустрічі з Господом, Савл потребував допомоги одного християнина, Ананії, який Божою силою повернув колишньому переслідувачу зір (Дії 9:17).

Як і я, Савл отримав неочікувану благодать.

Більшість людей розуміють, що вчинили неправильно. І вони потребують не лекцій, а надії спасіння. Суворі обличчя й жорстокі слова лише заважають їм побачити цю надію. Послідовники Ісуса мають стати тими, хто, являючи Божу благодать, можуть змінити життя інших.