Коли я тільки-но увірувала в Ісуса Христа, один духовний наставник спонукав мене вести щоденник подяки. Мій щоденник мав вигляд невеличкої записної книжечки, яку я всюди з собою носила. Часто я відразу вносила у щоденник запис, а інколи робила це аж наприкінці тижня, згадуючи прожитий час.

Це дуже добра звичка робити в щоденнику записи подяки Богу. Я тепер хочу повернути цю практику в своє життя. Адже вона допоможе мені постійно згадувати про Божу присутність і бути вдячною Йому за турботу й піклування.

В Псалмі 117 (найкоротшому з усіх Псалмів) автор спонукає славити Господа, “бо зміцнилось Його милосердя над нами” (Пс. 117:2).

Подумайте: як Господь являв Свою любов до вас сьогодні, цього тижня, цього місяця й цього року? Не шукайте якихось вражаючих моментів. Божа любов проявляється у звичайних, повсякденних життєвих обставинах. Потім розважте над тим, як Бог являв Свою любов до вашої родини, церкви та інших людей. Дозвольте своєму розуму зануритись у глибину Божої любові до всіх нас.

Псалміст також додає, що “правда Господня навіки” (Пс. 117:2). А це, у свою чергу, означає, що прийдешні дні принесуть нам ще багато приводів хвалити Бога. Давайте жити так, щоб щира подяка Господу характеризувала наше життя як улюблених Божих дітей!