Регина їхала додому зневірена та втомлена. День розпочався трагічною новиною, про яку вона дізналася з текстового повідомлення подруги, потім ускладнився на зустрічі зі співпрацівниками, які відмовилися підтримати будь-яку її ідею. Під час своєї молитви до Господа Регина подумала, що найкраще зараз буде відкласти в сторону всі проблеми дня і нанести несподіваний візит з квітами до подруги, яка знаходилася в Будинку для літніх людей. Її дух ще більше підбадьорився, коли Марія почала розповідати про милість Бога до неї: “Я маю своє ліжко та стілець, тричі на день їм, маю допомогу від медсестер. Бог так мене любить”.

Ставлення. Сприйняття. Як каже один вислів: “Життя – це 10 відсотків того, що з нами відбувається та 90 відсотків того, як ми реагуємо на те”. Люди, до яких писав апостол Яків, були розпорошені через переслідування, і він просив їх по-іншому дивитися на труднощі. Він кинув їм виклик словами: “Майте… повну радість, коли впадаєте в усілякі випробування” (Як. 1:2).

Кожен із нас знаходиться в подорожі, в якій ми вчимося довіряти Богу в складних обставинах. Наповнене радістю сприйняття, про яке говорить Яків, приходить до нас тоді, коли ми вчимося бачити, як Бог може використовувати труднощі для того, щоб зробити нашу віру зрілою.