У мене проблеми зі слухом. Як казав мій татко, “на одне вухо глухий, а друге вухо не чує”. Отже, я змушений носити слуховий апарат.

Взагалі-то апарат працює справно – за винятком ситуацій, коли навколо багато шуму. За таких умов мій слуховий апарат ловить будь-який шум у кімнаті, і я не можу почути людину, що стоїть переді мною.

Подібна проблема існує і в нашому духовному житті: безліч різних звуків може заглушати тихий голос Бога. “Де Слово знайдемо Його? І де Його почуємо ми голос?” – запитує поет Т. Еліот і відповідає: “Не тут, де тиші буде недостатньо”.

На щастя, мій слуховий апарат має регулятор, спроможний заглушати навколишні звуки, що дає мені можливість сприймати слухом лише ті голоси, які бажаю чути. Таким же чином ми можемо “прикручувати” їх у своєму серці та душі, щоб чути “тихий, лагідний голос” Бога (1 Цар. 19:11-12).

Господь щодня закликає нас до тихої бесіди з Ним, коли ми стривожені й духовно спраглі. Він звертається до нас під час найглибшого смутку і в моменти відчуття невдоволення.

Але перш за все Бог говорить до нас через Своє Слово (1 Сол. 2:13). Якщо візьмете й почнете читати Його Книгу, то справді почуєте Божий голос. Він любить вас більше, ніж ви можете уявити, тому бажає, щоб ви чули Його слова.