Лайнус ван Пельт є головним персонажем коміксу “Горішки”. Він розумний та мудрий, але дуже невпевнений у собі, тому завжди носить із собою ковдру безпеки. В ньому ми можемо побачити самих себе, адже також маємо свої страхи й комплекси.

Апостол Петро знав дещо про страх. Коли Ісуса заарештували, він виявив мужність – слідував за Господом аж у двір первосвященика. Але потім страх узяв своє, і він тричі зрікся свого Господа (Ів. 18:15-26). Але Ісус ніколи не переставав любити Петра й зрештою відновив його як Свого учня (Ів. 21:15-19).

Пізнавши глибину любові Ісуса на власному досвіді, апостол Петро робить акцент на цій чесноті у своєму посланні (1 Петр. 4:8). Підкреслюючи важливість любові у стосунках, він використовує слово: “Найперше”. Сила цього слова підтверджується заохоченням щиро любити один одного, “бо любов покриває багато гріхів”.

Чи ви коли-небудь потребували такого роду “ковдру”? Я потребував! Коли я казав чи робив щось таке, про що потім шкодував, то мав відчуття провини й сорому. Саме тоді я потребував Христової любові, яка б покрила мої прогріхи, як колись покривала гріхи принижених, зганьблених, сповнених сорому людей.

Для послідовників Ісуса любов – то “ковдра”, якою вони мають ласкаво й мужньо покривати гріхи інших. Тому будемо щедро дарувати любов іншим.