Страх був постійним супутником Хадасси – героїні роману Франсін Ріверс “Голос серед вітру”. Хадасса жила ще у першому столітті й стала рабинею в одному римському домі. Там вона постійно боялась переслідувань за свою віру в Христа. Вона знала, що християн зневажають, що багатьох із них вбили, віддавши на розтерзання левам на арені. Чи матиме вона мужність не зректися віри, якщо прийдуть випробування?

Її найгірші побоювання справдились − проти неї повстала її господиня та інші римські чиновники, що ненавиділи християн. Дівчину поставили перед вибором: або зректися віри в Христа, або вмерти на арені. Коли ж вона публічно сповідала Ісуса Христом, її страхи зникли, і вона стала сміливою – навіть перед лицем смерті.

Біблія нагадує нам, що інколи ми страждатимемо за правду – чи то за проповідь Євангелії, чи то за благочестиве життя, яке суперечить сучасним цінностям. Ми також маємо заклик “не боятися”, але “святити Господа у своїх серцях” (1 Петр. 3:14-15). Для Хадасси головна битва відбулася в її серці. Коли ж вона зрештою вибрала вірність Ісусу Христу, то відразу ж отримала й мужність бути вірною.

Коли ми приймаємо рішення жити для слави Христа, Він допоможе нам бути сміливими, щоб здолати всі страхи, що виникають серед супротиву та утисків.