Навчаючись у середній школі, я почав ходити на фехтування. Мій тренер, нападаючи на мене, вигукував правильні захисні позиції. Коли він робив випад, намагаючись дістати мене своєю рапірою, я мав уважно слухати й миттєво реагувати.

Таке активне слухання нагадало мені про швидке реагування, до якого Святе Письмо закликає нас у сфері сексуальної спокуси. В листі до коринтян апостол Павло, звертаючись до віруючих, яким загрожувала спокуса з боку повій поганських храмів, закликав їх “утікати від розпусти” (1 Кор. 6:18). Ми маємо “твердо стояти” перед лицем випробувань (Гал. 5:1; Еф. 6:11). Біблія буквально “вигукує” найкращу захисну позицію: “Тікай мерщій!”

Така миттєва дія захищає нас від можливості допустити в своє серце гріх. Маленький компроміс може привести до великої поразки. Неконтрольовані думки, перегляд в Інтернеті непотрібних сайтів, дружба-флірт – все це кроки, що ведуть туди, куди йти заборонено, і все далі відсторонюють нас від Бога.

Коли ж ми тікаємо від спокуси, Бог водночас дарує нам місце, де можемо від неї сховатися. Завдяки хресній смерті Ісуса Христа за наші гріхи, Господь пропонує нам надію, прощення й новий початок, незалежно від того, ким ми були або що вчинили. Коли у своїй немочі біжимо до Ісуса, Він дає нам силу для нового життя.