Протягом багатьох років люди в нашому місті будували й купували домівки, які розташовані в районі з великим ризиком зсувів. Деякі знали про таку нестабільність землі, а іншим нічого про це не казали. “Сорок років геологи попереджали про це, були напрацьовані міські нормативи безпечного містобудівного проектування”, − звіщає газета “Колорадо Спрінгс”, але все це ігнорувалось або нікому не роз’яснювалось. Видовище з вікон багатьох цих будинків було чудовим, але земля під ними загрожувала великими нещастями.

Багато людей у древньому Ізраїлі ігнорували Господні попередження та заклики відвернутись від ідолів і шукати лише Його, істинного живого Бога. Старий Заповіт містить повідомлення про трагічні наслідки такого непослуху. Однак хоча світ навколо такий же ненадійний, як схильний до зсуву ґрунт, Господь продовжує звертатись до Свого народу з посланням прощення й надії – якщо вони вернуться до Нього й будуть ходити Його шляхами.

Пророк Ісая казав: “І буде безпека за часу твого, щедрота спасіння, мудрости та пізнання. Страх Господній − буде він скарбом його” (Іс. 33:6).

Сьогодні Бог дає нам вибір щодо фундамента, на якому маємо будувати своє життя. “Христос – надійна скеля, на якій стою. Усякий інший ґрунт – то лиш пісок сипучий” (Едвард Моут).