“Чому щороку понад п’ять мільйонів людей платять гроші заради здолання смуги перешкод довжиною у кілька кілометрів, на якій вони змушені забиратися на вертикальні стіни, пробиратися через багнюку, влазити всередину вертикальної труби, де зверху зривається вода? Деякі сприймають це як виклик самому собі – бажають зміцнити свою витривалість або здолати якісь страхи. Інших приваблює командна робота, де ті, які змагаються, допомагають та підтримують один одного. Хтось назвав ці перегони «зоною не осудження», де цілком незнайомі люди допомагають один одному досягти фінішу” (Стефані Кановіч, “Вашингтон Пост” ).

Біблія закликає прагнути саме такої командної роботи, пропонуючи її як модель практичного християнства для віруючих в Ісуса. “І уважаймо один за одним для заохоти до любови й до добрих учинків. Не кидаймо збору свого, як то звичай у деяких, але заохочуймося, і тим більше, скільки більше ви бачите, що зближається день той” (Євр. 10:24-25).

Наша мета – не фінішувати першими, але відчутним чином підбадьорювати інших, бути прикладом для них, простягаючи руку допомоги на життєвому шляху.

Настане день, коли ми завершимо життєві перегони на цій землі. А поки що давайте заохочувати один одного рухатися далі, бути готовими допомогти іншим і щоденно триматися разом.