Коли мій “шоколадний” лабрадор був ще тримісячним цуценятком, я повіз його до ветеринарної лікарні для щеплень та огляду. Коли жінка-ветеринар уважно його оглядала, то помітила на лівій задній лапі маленьку білу плямочку. Посміхнувшись, вона сказала: “Ось де Бог тримав тебе, коли занурював у шоколад”.

Я не втримався від сміху. Однак жінка, сама того не усвідомлюючи, висловила важливу ідею про те, що Бог виявляє особисту зацікавленість у кожному Своєму творінні.

Ісус Христос сказав учням: “А вам і волосся все на голові пораховано” (Мт. 10:30). Бог є такий великий, що виявляє безкінечну зацікавленість у найдрібніших особистих подробицях нашого життя. Не існує нічого настільки незначного, щоб воно проходило мимо Його уваги. Не існує настільки маленьких буденних проблем, щоб ми не могли приносити їх до Бога. Господь дуже опікується нами.

Бог не лише створив нас. Він постійно підтримує наше існування й береже нас. Інколи кажуть, що “диявола цікавлять дрібниці”, але краще сказати, що саме Бога цікавлять дрібниці, адже з-під Його уваги не вислизають навіть ті речі, яких ми самі іноді не помічаємо. Яка то втіха знати, що безкінечно мудрий і турботливий Небесний Отець тримає нас (як і все творіння) у Своїх могутніх, люблячих руках!