Грейс – особлива жінка. Коли я бачу її, то мені на думку спадає лише одне слово: спокій. Протягом шести місяців нашого знайомства на її обличчі рідко коли бував інший вираз, ніж тихий та умиротворений – хоча у її чоловіка виявили рідкісну хворобу і поклали в лікарню.

Коли ж я запитала в Грейс про секрет її спокою, вона відповіла: “Справа не в секреті, а в Особистості. В мені живе Ісус Христос. Нічим іншим не можу я пояснити той спокій і ту тишу, які відчуваю посеред цих життєвих штормів”.

Секрет спокою криється у наших відносинах з Ісусом Христом. Він – наш мир. Коли Ісус є нашим Спасителем і Господом, коли ми уподібнюємося Йому, цей мир стає реальністю. Хоча в житті можуть бути присутні хвороби, фінансові проблеми та різні небезпеки, Божий мир дарує впевненість, що наше життя в руках Господа (Дан. 5:23). Отже, можемо покладатися на Нього з вірою, що “усе допомагає на добро”.

Чи ви коли-небудь відчували цей мир, що переважає будь-яку логіку та розуміння? Чи маєте внутрішню впевненість, що все під контролем Бога? Я хочу, щоб сьогодні всі ми могли відчути те, що колись апостол Павло бажав віруючим: “Сам Господь миру нехай завжди дасть вам мир”. І щоб цей мир ми могли пізнавати “усяким способом” (2 Сол. 3:16).