Школа, куди я відвожу свою доньку, знаходиться на відстані більше кілометра, тому коли повертаюся додому, маю час для запам’ятовування біблійних віршів – якщо свідомо планую це робити. Коли витрачаю ці хвилини для наповнення свого розуму Божим Словом, часто буває, що завчені тексти спадають мені на пам’ять протягом дня, даруючи втіху та мудрість.

Коли Мойсей готував ізраїльтян до входження в Обітовану Землю, то заохочував їх триматися Божих заповідей та законів (Повт. 6:1-2). Мойсей бажав народу процвітання, а для цього потрібно було регулярно пам’ятати Божі веління та обговорювати їх із дітьми (Повт. 6:6-7). Мойсей навіть велів прив’язати Божі заповіді на руку і носити їх на лобі, мов ту пов’язку (Повт. 6:8). Він не хотів, щоб народ забув настанови Господа – натомість мав вшановувати Бога послухом і насолоджуватися Його благословеннями.

Як ви можете сьогодні перебувати у Божому Слові? Одна з корисних ідей – записати біблійний текст і потім перечитувати його, розважаючи над ним, коли, наприклад, миєте руки або щось п’єте. А перед сном прочитайте який-небудь невеличкий біблійний уривок, і це буде благословенним завершенням дня. Є дуже багато способів, як тримати Боже Слово близько до свого серця!