Лайгон Стівенс та її брат Нік були досвідченими альпіністами і разом підкорили вершину Мак-Кінлі (Деналі) – найвищу гору в Північній Америці. Але у січні 2008 року на горі в Колорадо трапився нещасний випадок: вони потрапили під гірський обвал, в результаті чого Нік отримав травму, а двадцятирічна Лайгон загинула. Коли пізніше в одному з рюкзаків сестри він знайшов її щоденник, прочитане дуже його втішило. Щоденник був сповнений розважаннями, молитвами та прославленням Бога – як це можна побачити в одному із записів: “Я – шедевр, на якому Бог викарбував Своє Ім’я… Але Він ще не закінчив Свою працю. По справі, Він тільки її розпочав… На мені відбитки Його пальців. Вже ніколи не буде такої людини, як я… Маю в цьому житті роботу, яку ніхто крім мене не зробить”.

Хоча тепер Лайгон не перебуває з нами фізично, духовна спадщина її життя та щоденник надихають і змушують замислитися тих, які залишилися на землі.

Всі ми створені за Божим образом (Бут. 1:16), тому кожна людина є “шедевром, на якому Бог викарбував Своє Ім’я”. Апостол Павло написав: “Ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували” (Еф. 2:10).

Прославляйте Бога за те, що Він використовує кожного з нас – у Свій час і власними шляхами – для допомоги іншим.