Стоячи в магазині, я ніяк не могла знайти відповідну листівку до Дня Батька. Хоча я і примирилась із татком після багатьох років напружених стосунків, близьких відносин у нас ще не було.

Раптово якась жінка поруч, важко зітхнувши, поклала на місце одну з листівок, яку тільки-но прочитала, і сказала: “Чому ніхто не виготовляє листівок для людей, у яких не дуже добрі стосунки зі своїми батьками?”

Вона швидко пішла геть, так що я не встигла їй відповісти, але помолилася за неї. Я подякувала також Богу за те, що лише Він є ідеальним Отцем, і попросила зміцнити мої стосунки з моїм земним татком.

Але я також прагну поглиблення моїх відносин з Небесним Отцем. Бажаю такої ж упевненості у Божій постійній присутності, силі та захисті, яку колись мав Давид (Пс. 27:1-6).

Коли Давид кликав до Бога про допомогу, то очікував на відповідь (Пс. 27:7-9). І хоч земні батьки можуть інколи нехтувати своїми дітьми, Давид проголошує істину про Божу безумовну любов (Пс. 27:10). Він жив з цілковитою впевненістю, що Господь дійсно ласкавий та благий (Пс. 27:11-13). В часи духовної боротьби Дух Святий допомагав йому покладатися на Бога (Пс. 27:14).

Всі ми стикаємося з різними труднощами в наших стосунках. Але пам’ятаймо, що найбільшу любов і надійний захист нам дарує лише Небесний Отець.