“Хто ж буде усіх обіймати?” Таким було одне з тих запитань, що виникли у Стіва, коли він довідався, що в нього рак. Він розумів, що на деякий час буде розлучений із церквою. Стів – добра людина, яка дружнім привітанням, теплим рукостисканням, а в деяких випадках навіть “святими обіймами” створює атмосферу щирої гостинності. Таким чином він виконує слова з Послання до римлян: “Вітайте один одного святим поцілунком” (Рим. 16:16).

І тепер, коли ми молимося щоб Бог зцілив його, Стів непокоїться, що поки він буде в лікарні – де на нього чекає операція і тривалий період лікування, – ми будемо позбавлені його щирих привітань.

Можливо, не всі ми готові до таких відкритих проявів гостинності, але приклад Стіва є корисним нагадуванням про важливість такого служіння. Зверніть увагу на слова апостола Петра: “Будьте гостинні один до одного без нехоті!” (1 Петр. 4:9). Ці слова вказують на любов як головний мотив, щоб усе робити без “нарікання та сумніву” (Фил. 2:14). І хоча в першому столітті гостинність означала притулок для мандрівників, проте все починалося з дружнього, теплого привітання.

Коли наші контакти з людьми пронизані любов’ю, коли обіймаємо інших або просто дружньо усміхаємося, цим ми сприяємо тому, “щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом” (1 Петр. 4:11).