Кукурудза, яку ще називають маїсом, є головним продуктом харчування у Мексиці. Тут ви можете побачити жовті, коричневі, червоні, чорні качани – і навіть прегарні “у цяточку”. Але люди в містах зазвичай не їдять кукурудзу з цяточками. Власник ресторану і дослідник Амадо Рамідо вважає, що хоча однотонні кольори є ознакою якості, крапчаста кукурудза має чудовий смак і з неї можна приготувати дуже смачні мексиканські коржі.

Церква Христова більше схожа на крапчастий качан. Апостол Павло, зображуючи церкву, використав аналогію людського тіла, тому що хоча всі ми складаємо разом одне тіло і служимо одному Богу, кожний із нас окремо має свої дари. Як казав апостол Павло: “Є й різниця між служіннями, та Господь той же Самий. Є різниця й між діями, але Бог той же Самий, що в усіх робить усе” (1 Кор. 12:5-6). Різноманітність дарів, якими ми служимо одне одному, вказує на щедрість і творчість нашого Бога.

Приймаючи цей принцип різноманітності, давайте в той же час докладати всіх зусиль для збереження єдності віри й мети. Так, кожен із нас має свої здібності й власний життєвий досвід. Ми розмовляємо різними мовами і народилися в різних країнах. Але в той же час маємо одного і того ж чудового Бога, Творця, Якому подобається така різноманітність.