Чи є у вас проблема з неспокоєм? У мене є. Я змагаюсь зі стурбованістю майже щодня. Мене непокоять важливі речі. Непокоять і дрібні. Інколи мені здається, що мене непокоїть буквально все. Одного разу, коли був ще підлітком, я навіть телефонував з дому в поліцію, коли мої батьки десь затрималися на чотири години.

Один із біблійних уривків, що істотно допомагає мені в моменти тривоги, − це Книга пророка Ісаї 51:12-16. В ньому Бог нагадує Своєму народу, який зазнав величезних страждань, що Він все ще перебуває з ними, і що Його втішна присутність є найважливішою реальністю. Якою б відчайдушною не здавалася ситуація, Бог каже народу через пророка Ісаю: “Я, − Я ваш Той Утішитель!” (Іс. 51:12).

Я дуже люблю цю обітницю. Ці п’ять слів є тим якорем, який тримає мене серед штормів тривог. Я усіма силами тримаюсь цієї обітниці у вихорі життєвих проблем, коли мій “щоденний ляк” (Іс. 51:13) починає мене тероризувати. Через цей уривок Бог нагадує мені, щоб я відводив свій погляд від всіх своїх страхів і щоби з вірою та відчуттям залежності здіймав очі на Того, Хто “напнув небеса” (Іс. 51:13) і дав обіцянку втішати нас.