Біля поваленого на газоні дерева зібралось декілька людей. Жінка похилого віку, опершись на свою тростину, розповідала, як минулої ночі на її очах буря звалила “цей старий могутній в’яз”. “Найгірше те, що це дерево зруйнувало нашу кам’яну стіну, – продовжувала розповідати старенька. – Мій чоловік побудував її, як тільки ми одружилися. Він любив цю стіну. І я теж. Тепер стіни нема… як і його”.

Наступного ранку робітники розпиляли і вивезли дерево. Коли старенька визирнула у віконце, на її обличчі з’явилася широка усмішка: вона змогла побачити двох дорослих чоловіків і одного хлопця, які старанно відбудовували дорогу їй кам’яну стіну!

Пророк Ісая зображував служіння приємне Богу як таке, що підбадьорює і втішає серця людей, які навколо нас – як, наприклад, відновлення стіни для тієї старенької. Бог цінує не механічне виконання релігійних ритуалів, а безкорисну допомогу нужденним. По справі, Бог через наші самовіддані дії служіння благословляє нас двома способами. По-перше, Бог використовує наші жертовні вчинки для допомоги нужденним та знедоленим (Іс. 58:7-10). По-друге, Бог вшановує тих, хто звершує таке служіння. Він дає обітницю завжди провадити тих, які грають позитивну роль у Божому Царстві (Іс. 58:11-12). Яким чином ви можете сьогодні послужити іншим?